Шампон за коса за слаба и кршлива коса

839,00 ден

Овој шампон содржи змиски липиди кои се извор на алфа-линолеинска киселина. Алфа-линолеинската киселина претставува составен дел од косата. Липидите се клучен елемент за здравата коса. Липидниот слој слабее со растот на косата. Во областите каде што овој липиден слој е оштетен, се случува испарување на водата, што доведува до дехидратација на коренот на косата. Тие стануваат кршливи и акумулираат електричен полнеж. Косата станува послаба, склона кон заплеткување и тешка за оддржување. Липидите од змијата во овој шампон придонесуваат за обновување на овој природен заштитен слој.
Категории: ,
Споделете го продуктот

Опис

Овој шампон содржи змиски липиди кои се извор на алфа-линолеинска киселина. Алфа-линолеинската киселина претставува составен дел од косата. Липидите се клучен елемент за здравата коса. Липидниот слој слабее со растот на косата. Во областите каде што овој липиден слој е оштетен, се случува испарување на водата, што доведува до дехидратација на коренот на косата. Тие стануваат кршливи и акумулираат електричен полнеж. Косата станува послаба, склона кон заплеткување и тешка за оддржување. Липидите од змијата во овој шампон придонесуваат за обновување на овој природен заштитен слој.

 

Со секоја употреба ќе видите дека косата станува посилна, посјајна и потхранета, без потреба од маски за коса и кондиционери. Тоа е идеален шампон за оштетени, кршливи врвови.Погодна за секојдневна употреба.

Без парабен.