Фластер за тело Wutong (5 парчиња)

465,00 ден

Дејството на овие фластери се базира на принципот на трансдермална терапија, односно кожата е идеален пат за испорака на многу активни супстанции. Овој начин е особено ефикасен кога треба да создаде највисока концентрација на лекови во одреден дел од телото. Херметички полимерната основа создава ефект на стаклена градина, односно го спречува излачувањето на влажноста од кожата и обезбедува долгорочен ефект.

Споделете го продуктот

Опис

Дејството на овие фластери се базира на принципот на трансдермална терапија, односно кожата е идеален пат за испорака на многу активни супстанции. Овој начин е особено ефикасен кога треба да создаде највисока концентрација на лекови во одреден дел од телото. Херметички полимерната основа создава ефект на стаклена градина, односно го спречува излачувањето на влажноста од кожата и обезбедува долгорочен ефект.

“Wutong” во превод- “Без болка”, се препорачува за ослободување од ненадејно појавување на болки од различно потекло. Фитокомпонентите кои влегуваат во составот на производот, имаат јасно изразено аналгетско, антивоспалително и спазмолитичко дејство кое се засилува од хармоничен спој на лековитите растенија. Канеленото масло како составна компонента помага да се оптимизира метаболизмот, при астенични состојби по долго боледување, обновувајќи ги заштитните сили на организмот.

Овој фластер има подобар ефект во текот на денот, кога болката се засилува при движење и физичко оптоварување.

Може да се користи во комбинација со фито фластер “Jian Kang”, кој е поефикасен во текот на ноќта.

Активни состојки:

Екстракт од стебла на кинеска репка или метлина, канелено масло, екстракт од чили пиперки “Хабанеро” европски копитант, шафраново масло, босвела змиска крв, ангелика, ментол.

Начин на употреба:

Исечете квадратче од фластерот и залепете врз болните точки на телото. Активно дејство 8-12 часа. Препорачаниот третман дејствува индивидуално.