Фито фластер за тело Ying Kang

465,00 ден

Дејството на овие фластери се базира на принципот на трансдермална терапија, односно кожата е идеален пат за испорака на многу активни супстанции. Овој начин е особено ефикасен кога треба да создаде највисока концентрација лекови во одреден дел од телото. Херметички полимерната основа создава ефект на стаклена градина, односно го спречува испарувањето на влагата од кожата и обезбедува долгорочен ефект.

Споделете го продуктот

Опис

Дејството на овие  фластери се базира на принципот на трансдермална терапија, односно кожата е идеален пат за испорака на многу активни супстанции. Овој начин е особено ефикасен кога треба да создаде највисока концентрација лекови во одреден дел од телото. Херметички полимерната основа создава ефект на стаклена градина, односно го спречува испарувањето на влагата од кожата и обезбедува долгорочен ефект.

Специјалистите на компанија Tiande препорачуваат користење на “Yankang” при артритис, воспалителни и метаболни заболувања на локомоторниот апарат, за превенција на болести на локомоторниот апарат. Фито фластерот ги стимулира метаболичките процеси во зглобовите шуплини, го зголемува опсегот на движење во зглобовите, ја намалува болката. Екстрактот од женшен ги зголемува лековитите својства на компонентите вклучени во фластерите, тонира зголемувајќи ја работоспособноста и отпорноста на организмот кон неблагопријатните дејства на животната средина, ја подобрува локалната циркулација.

Активни состојки:

Метлина, корен од кинески високотонец, канелено масло, ментол, Ангелика, екстракт од женшен, камфор, дрвна смола (канифол), гума, ланолин, цинк оксид.

Начин на употреба:

Јинг Јанк фластерот се препораќува да се користи во текот на ноќта.
Може да се комбинира со Фито фластер”Wutong” кој дејствува најдобро во текот на денот.

Исечете дел од фластерот и залепете на местото каде што чувствувате болка на претходно  чиста и сува кожа.Фластерот има дејство до 12 часа,потоа можете да залепите нов.