Фиточај со кинеска ангелика и филипендула

680,00 ден

Фито чај со кинеска ангелика и филипендула, 60г 30 филтер ќесички Женски чај Индикации за употреба на чај: Ендокрини нарушувања; Миома на матката и ерозија на грлото на матката; Мастопатија; Цисти на генитални органи; Болести на лимфните јазли; Болести на надбубрежните жлезди; Профилакса на дебелина во пост-менопаузата Помага да се елиминираат ендокрините нарушувања; Ги активира процесите на лекување на тумори со различна етиологија; Помага при крварење на матката; Го нормализира менструалниот циклус; Ги отстранува причините за бенигни тумори; Го подобрува општото здравје на жената; Има мека тонирачка активност Во составот на фито чајот влегуваат: корени и ризоми од кинеска Ангелика, корени и ризоми од четиричлена родеола / златен корен , боја од невен, ленено семе, камилица боја, ехинацеа пурпура. Златен корен / Rooil Four – Ова е подарок од природата на Алтај за жени. Златниот корен е чисто Алтајско растение кое расте само на високите врвови на планината Алтај и не се среќава на ниту едно друго место во светот. Содржи уникатен природен комплекс со хормонска акција, кој отстранува ендокрини нарушувања како гуша, заболувања на лимфните јазли, на надбубрежните жлезди и др. Тоа е нарушување на хормоналната рамнотежа во телото и најчеста причина за рак. Во народната медицина златниот корен се користи за, миоми на матката, ерозии, цисти, ендометриоза, тумори со различна етиологија. Златниот корен обезбедува меки тонични ефекти. Не се познати контраиндикации за употреба на златниот корен. Семе од лен – најинтересна компонента на семе од лен се фитоестрогени – соединенија кои личат на женски полови хормони. Фитоестрогените не се хормони и немаат несакани ефекти. Семето од лен го отстранува хормоналниот дисбаланс во организмот на жената, го обновуваат нарушениот сооднос на природните хормони и суштински го подобруваат здравјето и изгледот на жената – фигурата, кожата, косата, ноктите, изградбата на скелетот и густината на коските.

Категорија:
Споделете го продуктот

Опис

Фито чај со кинеска ангелика и филипендула, 60г 30 филтер ќесички

Женски чај
Индикации за употреба на чај:
Ендокрини нарушувања;
Миома на матката и ерозија на грлото на матката;
Мастопатија;
Цисти на генитални органи;
Болести на лимфните јазли;
Болести на надбубрежните жлезди;
Профилакса на дебелина во пост-менопаузата

Помага да се елиминираат ендокрините нарушувања;
Ги активира процесите на лекување на тумори со различна етиологија;
Помага при крварење на матката;
Го нормализира менструалниот циклус;
Ги отстранува причините за бенигни тумори;
Го подобрува општото здравје на жената;
Има мека тонирачка активност

Во составот на фито чајот влегуваат: корени и ризоми од кинеска Ангелика, корени и ризоми од четиричлена родеола / златен корен , боја од невен, ленено семе, камилица боја, ехинацеа пурпура.

Златен корен / Rooil Four – Ова е подарок од природата на Алтај за жени. Златниот корен е чисто Алтајско растение кое расте само на високите врвови на планината Алтај и не се среќава на ниту едно друго место во светот. Содржи уникатен природен комплекс со хормонска акција, кој отстранува ендокрини нарушувања како гуша, заболувања на лимфните јазли, на надбубрежните жлезди и др. Тоа е нарушување на хормоналната рамнотежа во телото и најчеста причина за рак.

Во народната медицина златниот корен се користи за, миоми на матката, ерозии, цисти, ендометриоза, тумори со различна етиологија. Златниот корен обезбедува меки тонични ефекти. Не се познати контраиндикации за употреба на златниот корен.

Семе од лен – најинтересна компонента на семе од лен се фитоестрогени – соединенија кои личат на женски полови хормони. Фитоестрогените не се хормони и немаат несакани ефекти. Семето од лен го отстранува хормоналниот дисбаланс во организмот на жената, го обновуваат нарушениот сооднос на природните хормони и суштински го подобруваат здравјето и изгледот на жената –
фигурата, кожата, косата, ноктите, изградбата на скелетот и густината на коските. Фитоестрогените помагаат да се отстранат причините кои предизвикуваат развој на бенигни тумори, климактеричен синдром и го намалуваат ризикот од дебелеење на жените пред и по менопаузата.

Начин на подготовка:
Една филтер ќесичка се полева со 200ml врела вода, се остава да отстои 10-15мин. , земајте една чаша 3 пати на ден по оброците. Времетраењето на конзумирање е 3-4 недели.

Контраиндикации:
Индивидуална неподносливост кон состојките, бременост, доење, зголемен крвен притисок, зголемена нервна ексцитабилност, несоница.

За дополнителни информации консултирајте се со Вашиот професионален консултант.