Стегачи за колено со турмалин

3.359,00 ден

Решение за напнатост во мускули, подобрувње на удобноста при пешачење…
Категорија:
Споделете го продуктот

Опис

‘- ја олеснуваат напнатоста на мускулите
– обезбедуваат удобност при одење
– се препорачуваат за лица чии активности имаат оптоварување на коленото (спортисти, наставници, продавачи, возачи)

Димензиите се погодни за сите.

Производот се препорачува за:
– оние кои патат од болка во колената.
– оние кои веќе ги доживеале промените во нивното колено поради болест или повреда.
– за подобрување на снабдувањето со крв на колено и лимфни јазли
– да го забрза метаболизмот, да ја намали болката и да ја отстрани
– да го топли коленото.

Може да се носат во текот на денот под облеката.
❗  Брзината и интензитетот на влијание се различни за секоја личност.
некој по 20 минути ќе биде принуден да ги отстрани заради топлина
❗ не се препорачува да се применува на места каде што постојат воспалителни процеси.

НАЧИН НА КОРИСТЕЊЕ: се става мокра памучна крпа на коленото, па се ставаат стегачите на коленото и се оставаат да делуваат до 20 минути, до 3 пати во денот

Карактеристики на минералот Турмалин:
Турмалинот во контакт со човечката кожа произведува микро струи кои ги подобруваат метаболичките процеси во клетките на кожата и ја зголемуваат секрецијата на пот и се предизвикува природен процес на извлекување на токсините од телото.
Ја подобрува циркулацијата, концентрацијата, ги релаксира нервите и мускулите, го прилагодува метаболизмот и го зајакнува имунолошкиот систем.

 

За дополнителни информации околу начинот на користење консултирајте се со ВАШИОТ професионален консултант.