Алунит

1.361,00 ден

Кристалниот дезодоранс Natural Veil е 100% природен производ. Направен е од алунит кој има планинско-вулканско потекло. Уникатните својства на алуните се познати уште од длабоката древност. Тој е моќен антиоксидант со антибактериски ефект.

Споделете го продуктот

Опис

Кристалниот дезодоранс Natural Veil е 100% природен производ. Направен е од алунит кој има планинско-вулканско потекло. Уникатните својства на алуните се познати уште од длабоката древност. Тој е моќен антиоксидант со антибактериски ефект. Овој кристал има природен мирис и нема додадени хемикалии, па ги отстранува непријатните миризби без да предизвика алергиски реакции.

 

Вулканскиот камен е универзално средство како за мажите, така и за жените. Natural Veil нема честички кои ги затвараат порите на потните жлезди затоа и не ја повредува природна функција на кожата. Тој ги уништува бактериите кои предизвикуваат непријатни миризби и обезбедува сигурна заштита и не остава траги на облеката. Дејството на кристалот има широка примена. Тој е ефикасен против каснувања од комарци и муви мали исекотини и гребнатини. Се користи и против инфекции во усната шуплина (се става под млаз вода над чашата и со таа вода се прави гаргара) и мирис на нозете (се нанесува на мокри нозе). Има антисептична и антибктериска акција. Економичен е при користење.